A Mester is megéhezik zárszerelés, vagy gázszerelés közben. A kemény fizikai munkához laktató ételre van szükség. Ritától kaptuk ezt az ínyenc ‘Rakott Krumpli’ receptet aminek olvastán rendesen megkordult a gyomrunk.
Incsi-fincsi lucskos rakott krumpli
Ugye, hogy még a nyál is összefut a szádban ezután a mondat után.
Készítsd el és nyald meg te is a tíz ujjad. Ezután az evés után még a párod is kinyalja majd a tányért.
Rengeteg rakott krumplit ettem már.
Az egyik fele olyan száraz volt, hogy csak vízzel tudtam leküzdeni a torkomon, a teteje szét volt sülve, úgyhogy néha a megfulladással viaskodtam. A másik fele pedig olyan zsíros volt, hogy este mikor lefeküdtem forgott velem a világ, annyira kikészítette a gyomrom. Nem is tudom melyik jobb, állandóan toalettre járni a sok víz ivás miatt vagy ringlispílen ülni egy egész éjszakán át.
Elkészítettem a tökéletes rakott krumplit és most meg is osztom veletek
Hozzávalók:
- 1,5 kg krumpli
- 10 db tojás
- Egy csomag kockázott bacon szalonna
- Kolbász kb 10cm darab vékonyra szeletelve
- Lecsó kolbász kb 20-25 cm darab kb fél cm szeletelve
- 300-400 g tejföl
- Tej
- Só
Elkészítése:
Héjába megfőzzük a krumplit.
A tojást keményre főzzük. Ha megfőtt hideg vízbe rakjuk azonnal, mert így majd könnyen eltávolítható lesz a héja.
A tejfölt kikeverjük a tejjel csomómentesre, a sűrűsége kb főzelékszerű legyen.
Kivajazzuk a tepsit, az oldalát is!
Álljunk csak meg egy szóra! Ugye nem felejtettük el lehúzni a krumpli és a tojás héját? Megvan? Hú… homlok törlés, akkor ez pipa. Kezdhetjük.
Tepsibe rétegezve.
Karikára vágott krumpli.
Fél csomag bacon szalonna elszórva.
A fele kolbász.
5 db tojás karikázva.
A fele lecsókolbászt.
Fele kikevert tejföl.
Jön még egy réteg ugyanúgy mint az előbb. Ha maradt még krumpli tegyük rá a tetejére és erre jön a tejföl.
Sütőben 180 fokon sütjük.
Időt nem mondok, hogy meddig kell sütni, mert valaki úgy szereti, ha egy picit piros a teteje és van olyan, aki úgy szereti, ha éppen csak a tejföl megsül rajta.
Ne süssük sokáig, mert a felső krumplik túl ropogóssá válnak.
Mindenkinek jó étvágyat kívánunk!
/H.Rita/
Az eredeti cikket képekkel, videókkal itt találod:
Mester Magazin: Ilyen rakott krumplit még nem ettél
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése