2016. július 11., hétfő

Ilyen rakott krumplit még nem ettél

A Mester is megéhezik zárszerelés, vagy gázszerelés közben. A kemény fizikai munkához laktató ételre van szükség. Ritától kaptuk ezt az ínyenc ‘Rakott Krumpli’ receptet aminek olvastán rendesen megkordult a gyomrunk. 


Incsi-fincsi lucskos rakott krumpli


Ugye, hogy még a nyál is összefut a szádban ezután a mondat után.

Készítsd el és nyald meg te is a tíz ujjad. Ezután az evés után még a párod is kinyalja majd a tányért.

Rengeteg rakott krumplit ettem már.

Az egyik fele olyan száraz volt, hogy csak vízzel tudtam leküzdeni a torkomon, a teteje szét volt sülve, úgyhogy néha a megfulladással viaskodtam. A másik fele pedig olyan zsíros volt, hogy este mikor lefeküdtem forgott velem a világ, annyira kikészítette a gyomrom. Nem is tudom melyik jobb, állandóan toalettre járni a sok víz ivás miatt vagy ringlispílen ülni egy egész éjszakán át.

Elkészítettem a tökéletes rakott krumplit és most meg is osztom veletek


Hozzávalók:


  • 1,5 kg krumpli

  • 10 db tojás

  • Egy csomag kockázott bacon szalonna

  • Kolbász kb 10cm darab vékonyra szeletelve

  • Lecsó kolbász kb 20-25 cm darab kb fél cm szeletelve

  • 300-400 g tejföl

  • Tej


Elkészítése:

Héjába megfőzzük a krumplit.

A tojást keményre főzzük. Ha megfőtt hideg vízbe rakjuk azonnal, mert így majd könnyen eltávolítható lesz a héja.

A tejfölt kikeverjük a tejjel csomómentesre, a sűrűsége kb főzelékszerű legyen.

Kivajazzuk a tepsit, az oldalát is!


Álljunk csak meg egy szóra! Ugye nem felejtettük el lehúzni a krumpli és a tojás héját? Megvan? Hú… homlok törlés, akkor ez pipa. Kezdhetjük.


Tepsibe rétegezve.

Karikára vágott krumpli.

Fél csomag bacon szalonna elszórva.

A fele kolbász.

5 db tojás karikázva.

A fele lecsókolbászt.

Fele kikevert tejföl.

Jön még egy réteg ugyanúgy mint az előbb. Ha maradt még krumpli tegyük rá a tetejére és erre jön a tejföl.


Sütőben 180 fokon sütjük.


Időt nem mondok, hogy meddig kell sütni, mert valaki úgy szereti, ha egy picit piros a teteje és van olyan, aki úgy szereti, ha éppen csak a tejföl megsül rajta.

Ne süssük sokáig, mert a felső krumplik túl ropogóssá válnak.


Mindenkinek jó étvágyat kívánunk!


/H.Rita/




Az eredeti cikket képekkel, videókkal itt találod:
Mester Magazin: Ilyen rakott krumplit még nem ettél

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése