2016. július 14., csütörtök

Hihetetlen, miből készült ez a kis remekmű!

Ha fizettek volna érte sem találom ki, milyen egyszerű kis dologból készült ez a szépség. Első ránézésre kovácsoltvasat mondanék, de azóta tudom, hogy valami egészen más. Tippeljetek ti is, majd olvassátok el a cikket! 


Na mi ez?


wc papír guriga_1


Persze, hogy bugyuta a kérdés: mindenki felismeri, hogy ez egy wc papír guriga. Nos jóval nehezebb kérdés, hogy miért is ne dobjuk ki egyszerűen a kukába? Ez a kis haszontalannak tűnő darab bizony rengeteg mindenre jó lehet, hoztam nektek pár igazán tetszetős ötletet.


Kreatív ötletek wc papír gurigából:


Legelső dolgunk, hogy minél többet gyűjtsünk össze belőle, s utána indulhat a munka! A fentihez hasonló díszt egyszerűen úgy készíthetitek el, ha vékony csíkokra simán felvágjátok a kicsit összenyomott gurigákat. Temperával befestetitek mindegyiket, majd összeragasztgatjátok a széleiket. Akinek ügyesebb a keze, hajtogathatja cicomázhatja formásabbra. Köréjük egy kartonpapírból keretet készítettek ugyancsak befestve. Nagyon fainul mutathat egy lépcsőfeljáróban például.


2


Másik nagy kedvencem ez a tartó, melyet gyermekeim előszeretettel használnak: tárolhatnak benne ceruzát, tollat, ecsetet, vonalzót, s így tovább.


Fotó4164


  1. Ehhez vegyünk elő egy kisebb méretű erősebb papírdobozt. Kívülről ragaszthatunk rá szép mintás papírt, de nagyon jól mutat ráragasztva valamilyen textil is. Ezt a legjobb meleg ragasztóval csinálni, ez hamarabb megfogja.

  2. Ezután pedig ragasszunk a doboz belsejébe szorosan egymás mellé üres wc papír gurigákat.Ehhez már az egyszerű suli ragasztó is jó. S tehetünk hozzájuk hosszabb üres alufólia gurigákat is. Azokban tudjuk tárolni a hosszabb eszközöket. Amire teleragasztjuk velük a doboz belsejét és belerakjuk az eszközöket, nagyon mutatós kis tárolót kapunk íróasztalunk díszeként. Nagyon praktikus kis dolog, hiszen mindennek van helye, nem kell folyton tollat vagy ceruzát keresni, minden egybe van, amire szükségünk lehet.

  3. Ragaszthatunk a dobozka oldalára textilből kivágott betűket is, hogy névre szóló legyen.

Hasonló módszerrel felnőttek számára is kiváló lehet kábelek és csatlakozók rendszerezésére!


Csak éppen nem kell annyira kicsicsázni a dobozt.


toiletpaper_mini


Kisebb gyerekeknek jó időtöltés lehet a virágok készítése. 


Fotó4165


Vegyünk egy gurigát és vágjuk fel egyforma vastag csíkokra! Ezeket az ovális csíkokat színezzük ki kívül- belül vízfestékkel vagy zsírkrétával, de bármivel jó! Az így kapott szirmokat pedig ragasszuk össze hogy virágot kapjunk. Két szirmot ha zöldre festünk és kicsit összenyomunk megkapjuk a virágok leveleit. Mindezt pedig színes szívószálra ragasszuk rá és máris kész a mutatós kis virág.


Nekem ezek voltak a kedvenceim, mert magam is készítettem hozzájuk hasonlót. De nézzétek mennyi szép csecsebecsét lehet még gyártani! 


guriga_2


wcguriga_19


minyon


1123


A lehetőségek tára határtalan. Gondoltátok volna? S akkor most várom kommentbe, hogy ki mire tippelt a legelső kép láttán? Hiszi a piszi, ha valaki azt írja ide, hogy azonnal tudta, mit lát!




Az eredeti cikket képekkel, videókkal itt találod:
Mester Magazin: Hihetetlen, miből készült ez a kis remekmű!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése